Смачні рецепти пасок на Великдень

  • Додому
  • Смачні рецепти пасок на Великдень

Смачні рецепти пасок на Великдень

Якщо ви ще шукаєте, яку паску спекти цього року для Святого Великодня, ми пропонуємо вам спробувати три унікальні рецепти: лимонну паску на цедрі, ніжний крафін на вершковому маслі та м’яку паску на сирному тісті. Українські Новини поділять покрокові рецепти, завдяки яким ви зможете приготувати ці чудові страви легко та швидко.

Перша пропозиція – пасхальний крафін, який має схожість зі здобною булочкою або круасаном.

**Інгредієнти для крафіну:**

**Тісто:**
– 320 г борошна
– 120 г молока
– 100 г цукру
– 50 г вершкового масла
– 1 яйце
– 2 жовтки
– 2 ч. л. сухих дріжджів
– 1 ч. л. ванільного цукру
– цедра одного лимона
– щіпка солі

**Для прошаровування:**
– 100 г вершкового масла
– 100 г родзинок

**Приготування крафіну:**
1. Підготуйте дріжджову опару: нагрійте молоко, додайте дріжджі, частину цукру та борошна. Перемішайте та залиште в теплому місці на 20-30 хвилин.
2. У мисці збийте яйця, жовтки, цукор, сіль, ванільний цукор та лимонну цедру до пишної маси.
3. Додайте опару, замісіть тісто, поступово додаючи борошно та розтоплене масло. Воно має бути м’яким на дотик.
4. Дайте тісту підрости до 2-3 разів за 1-1,5 години.
5. Формуйте крафіни та дайте ще раз підрости перед випіканням у розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 30-40 хвилин.

**Сирна паска:**

**Інгредієнти для 3 пасок:**
– 450 г борошна
– 200 г цукру
– 150 г сиру або сирного сиру
– 50 г сметани
– 10 г сухих дріжджів (20 г свіжих)
– 2 яйця
– 125 г молока
– щіпка ваніліну
– щіпка солі
– 2 ст. л. олії
– 70 г вершкового масла
– 120 г цукатів або родзинок

**Приготування:**
1. Підготуйте опару, змішайте дріжджі з теплим молоком і частиною цукру та борошна. Залиште на 15 хвилин.
2. Збийте яйця з цукром. Додайте опару, сир і сметану, перемішайте.
3. Вмішайте сіль, ванілін та просіяне борошно. Вимішуйте до однорідності.
4. Дайте тісту підрости на 1-2 години.
5. Розділіть тісто на частини, заповніть формочки та залиште ще 40 хвилин перед випіканням.

**Лимонна паска:**

**Інгредієнти:**
– 240 г молока
– 720 г борошна
– 150 г цукру
– 120 г вершкового масла
– 25 г свіжих або 10 г сухих дріжджів
– 1 ч. л. солі
– 2 яйця
– 3 жовтки
– 120 г цукатів
– 180 г родзинок
– цедра одного лимона
– 1 пакетик ванільного цукру

**Приготування:**
1. Приготуйте опару: змішайте дріжджі з теплим молоком та цукром, залиште на 15 хвилин.
2. Збийте масло з цукром і ванільним цукром, додайте яйця і жовтки.
3. Об’єднайте опару з тонко натертими цедрою, цукатами і родзинками.
4. Додайте борошно, вимішайте тісто та дайте йому піднятись на 2 години.
5. Розділіть тісто, сформуйте паски, дайте їм піднятися, після чого випікайте при температурі 180°C протягом 40-45 хвилин.

Сміливо експериментуйте з цими смачними пасками для Великодня, і нехай ваше свято буде наповнене ароматом свіжої випічки!

Дорошенко Олександр